Početak promjene?

Neobično vjenčanje u Brazilu: ‘Proglašavam vas suprugom, suprugom i suprugom!’

Tri muškarca koji su u vezi pet godina odlučili su se za taj korak

Svjedočimo stvaranju historije. Tri muškarca iz Brazila odlučila su formalizirati svoju višegodišnju vezu i javno proslaviti svoje poliamorno vjenčanje.

Jedinstveno vjenčanje održano je u São Paulu, Brazil. Tri muškarca, Douglas Casali, Átila Rodrigues i Douglas Haynes, koji su u vezi pet godina, odlučili su se za taj korak.

Simboličko vjenčanje moglo bi biti početak promjene.

Naime, brazilski zakon ne dozvoljava poligamne unije, dok je gay brak legalan već više od 10 godina. Simbolična ceremonija, koja se održala na krovu u historijskom centru São Paula, zabilježila je ljepotu i predanost odnosa triju muškaraca. Ova simbolična ceremonija također označava početak rasprave o legalizaciji poligamnih unija u Brazilu.

"Sada vas proglašavam suprugom, suprugom i suprugom!" zvučale su riječi Lidie Vas, koja je predvodila ceremoniju, obilježavajući jedinstven trenutak u povijesti ljubavi u Brazilu.

Vjenčana ceremonija nije bila ograničena samo na razmjenu prstenova, već je uključivala i simbolični obred vjenčanja koji je predstavljao uniju njihovih duša. Svaki muškarac ima tetovažu koja simbolizira njihovu uniju, a detalji vjenčanja poput nijanse zelene njihovih odijela sugeriraju referencu na boje gej zastave, prenosi index.hr.