čas posla

Neodovljiv okus: Crnac bez jaja s bananom

Ovo je najbolji recept za slastičarske početke

Veoma sočan i moćan kolač.

Gotovo da nema osobe koja nije isprobala ovaj planetarno popularni kolač. Ovo je najbolji recept za slastičarske početke, može ga napraviti svako i ukoliko ste u potrazi za kolačom koji će vam sigurno uspjeti, za koji vam ne trebaju kulinarske vještine i koji je gotov za čas posla, ovo je pravi kolač za vas.

Sastojci:

1 šoljica kisele pavlake

1 šoljica mlijeka

1 šoljica ulja

1 i po banana (izgnječena)

2 šoljice griza

2 šoljice šećera

4 pune kašike kakaa

1 kafena kašika instant-kafe

2 kafene kašike sode bikarbone

Preliv:

5-10 kašika mlijeka

nekoliko kapi ulja

1 kesica vanilin-šećera

100 g crne čokolade

50 grama maslaca

5 kašika čokolade u prahu

Priprema:

Pomiješajte bananu s pavlakom i mlijekom, a zatim dodajte ulje i ostale sastojke. promiješajte i izlijte u manju ali dublju posudu, koju ste prethodno namastili i posuli prezlom. Stavite u rernu zagrijanu na 190 stepeni, ali pred kraj pečenja pojačajte na 210. Istopite na tihoj vatri sastojke za preliv i prelijte preko toplog kolača. Ostavite da se ohladi i poslužite.