audio zapis

Odvratne uvrede načelnika Šipova novinarima: ‘Ako ti je mrsko u kancelariji, možeš na terasi, ako je tebi mrsko, pošalji nju…’

Milan Kovač, SNSD-ov načelnik Šipova, sramotno je, koristeći najvulgarniji jezik, izvrijeđao novinare Naratoriuma Haruna Dinarevića i Alenu Beširević, koji su objavili istraživačku priču o “Šumama RS”, a u kojoj se spominje i on.

Kovač je koristio rječnik nepremijeren funkciji, njegovim godinama, očinskoj figuri…

Novinara Naratoriuma je pitao da li je red da ga prvo sasluša, na što mu je ovaj odgovorio da jeste, ali da Kovač nije bio tu kada su dolazili da rade priču.

"Nije meni sada to problem nego što mi nisi stavio sliku. Trebao si doći da slikaš, pa kada imaš vremena da dođeš ti ili ta koleginica da mi pop* k*c. Ako ti je mrsko u kancelariji, možeš na terasi, ako je tebi mrsko, pošalji nju.

A zvaću ti ovog, on ima veći k***c. Imam jednog koji je takve kao što si ti, ako hoćeš, ako si u geju. Jesi sve snimio? Hoćeš objaviti sve", naveo je u telefonskom razgovoru Kovač, koji je kadar SNSD, i pozvao novinara da sve objavi.

"Danas me u 12.17 časova nazvao čovjek koji se predstavio kao Milan Kovač, načelnik opštine Šipovo. Ne mogu tvrditi da je s druge strane ovog bizarnog poziva doista bio Milan Kovač, načelnik opštine Šipovo. Nekolicina kolega koje su preslušale snimak i ponudile mi laičko vještačenje audiozapisa, slažu se da čuju glas Milana Kovača", piše novinar Naratoriuma Harun Dinarević, dodajući da je jasno da je poziv motivisan njihovim istraživačkim člankom “Šume Republike Srpske” u službi Dodikovog finansijskog i političkog blagostanja, u kojem, između ostaloga, pišu i o poslovnom carstvu njegove porodice izgrađenom na šipovskom drvetu.

"U tom kratkom pozivu Kovač me prilično nemaštovito izvrijeđao, a uvreda nije bila pošteđena ni kolegica Alena Beširević, kooautorica pomenutog teksta. Registar dugogodišnjeg SNSD-ovog funkcionera varira od egzibicionističkih ponuda, preko mizoginih i homofobnih uvreda, pa sve do prijetnji seksualnim nasiljem. Pozivalac me eksplicitno zamolio da snimim poziv i objavim ga, što rado i činim", objavio je Dinarević.