Politika

Ogrešević: Neka Milanović iskoristi utjecaj koji ima na Dodika da prihvati model indirektnog biranja članova Predsjedništva BiH

Predsjednika Narodnog evropskog saveza BiH Nermin Ogrešević na svojoj Facebook stranici komentirao je posljednja dešavanja u i oko Bosne i Hercegovine.

“Prateći dešavanja i poruke koje se šalju u našoj zemlji, niko objektivan i dobronamjeran ne može ne steći dojam da se mnogi ovdje još uvijek drže one taktike “pravit ćemo se da ih nema” koju su uspostavili Cvetković i Maček, a nastavili Tuđman i Milošević sa “Nema te više Alija”.

U Bosni i Hercegovini sigurno možemo živjeti normalno, ali tek kada se odreknu takvog principa koji, vrlo očito, baš nikome nije donio ništa dobroga.U Federaciji imamo konsenzus oko načina izbora članova Predsjedništva BiH, a to je da sva tri člana treba birati indirektno.

Milanović je danas ponovio da je Dodik partner za „hrvatsku stvar“, odnosno za rješavanje Izbornog zakona BiH po mjeri HDZ-a i Dragana Čovića.

Umjesto pritiska na Bošnjake, trebao bi iskoristiti utjecaj koji ima na Dodika i na taj način doprinijeti rješavanju pitanja izmjena Izbornog zakona u BiH.

No, sve ovisi o tome koliko je dobronamjernosti i zdrave logike u glavama onih koji se trenutno pitaju i kojima je obaveza i dužnost rješavati probleme države”, objavio je Ogrešević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare