Vijesti

Općina Ilidža na poznatom izletištu organizira humanitarnu trku Stojčevac 5K

Prva trka Stojčevac 5K održat će se 25. juna 2022. godine. Osim trke, koja će biti organizovana na poznatom sarajevskom izletištu, za 25. i 26. juni planiran je i bogat kulturno-zabavni program u kojem će moći uživati svi oni koji odluče tog vikenda posjetiti Stojčevac.

U narednih nekoliko dana počet će i zvanične prijave za trku koja će biti humanitarnog karaktera, a zainteresovani za učešće u trci će sve informacije moći saznati na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) trke Stojčevac 5K i Općine Ilidža.

Trka 5K tek je jedna od manifestacija koje će se održati na Stojčevcu, koji je u proteklom periodu obnovljen i revitaliziran.

“Bezbroj puta sam već govorio o značaju i ulozi Stojčevca tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Govorio sam i koliko je važno da su početne faze revitalizacije Stojčevca uspješno završene, a sada kroz ovu trku želimo dodatno promovosati ovo poznato izletište koje opet polako postaje pravi hit među ljubiteljima prirode i odmora u prirodi – kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, te dodao:

Zbog toga smo odlučili da se 25. juna podno Igmana održi trka Stojčevac 5K koja će imati i humanitarni karakter”.

Načelnik Općine Ilidža nije odmah želio otkriti sve detalje vezane za bogat kulturno-zabavni program koji je najavljen za 25. i 26. juni na Stojčevcu, ali je naglasio da će to, uz samu trku, definitivno biti sadržaja za koje vjeruje da će se tradicionalno održavati u ovoj zelenoj oazi.

Inače, u proteklom periodu Općina Ilidža je u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcijom za puteve KS, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite i KJU za zaštićena prirodna područja uložila velike napore u revitalizaciju Stojčevca. U potpunosti su obnovljene sve saobraćajnice na poznatom izletištu, kao i one koje vode do njega, te je nakon 25 godina instalirana i postavljena javna rasvjeta. Uređene su zelene površine, a zasađena su i nova stabla.

Iako su ozbiljne promjene na samom izgledu Stojčevcu lako uočljive, u narednom periodu će ovo izletište biti oplemenjeno s mobilijarom koji bi svim posjetiocima, posebno mlađim generacijama, trebao biti dodatni sadržaj za odmor i rekreaciju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare