Region

Optužili Čanka da se liže s Vučićem, on opleo po bojkotašima: Njima da se pravdam?

Nemam namjeru da se branim pred onima koji su do jučer pljuvali sve oko sebe zbog opredeljenja za izbore pa se onda pocijepali, odlučili za prekid bojkota i aktivno učešće u izborima. Ili, s druge strane pred onima koji su ostali u bojkotu, a nisu postojali u vrijeme kada su kandidate opozicije u vrijeme izbornog procesa ubijali, kazao u razgovoru za Danas Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

On je odgovorio na pitanje kako odgovara dijelu javnosti koji se opredeljuje za bojkot izbora, tvrdeći da se učesnici upuštaju u nedemokratski izborni proces zato što im je stalo do funkcija i poslaničkog mjesta, ili učešća u vlasti sa Aleksandrom Vučićem, a ne borbe za slobodu i interes građana.

“Postavite pitanje slobode štampe sjeni Slavka Ćuruvije, a izbornog procesa duhu Ivana Stambolića pa ćete znati da li su ovo najnedemokratskiji izbori u historiji.

Drugo, šta je alternativa izborima? Ulični nemiri koji vode u građanski rat ili priprema za doček ruskih tenkova. U svakom slučaju, nema opravdanja za neučestvovanje na izborima, a da polemišem sa kukavicama i prevrtljivcima, sa onima koji bi na izbore išli samo ako bi im neko unaprijed garantovao pobedu, ne pada mi na pamet.

Znate, prosto je uvredljivo sa koliko se ostrašćenosti jedan dio samozvano slobodnih medija stavio na stranu bojkotaša ne želeći da čuju nijedan argument i stavljajući se otvoreno u bojkotašku kampanju, a diskreditujući sve one koji su i u mnogo težim uslovima i izlazili na izbore i postizali rezultate.

Koliko je meni lično stalo do poslaničkog mjesta možda govori činjenica da sam poslije jednog kafanskog incidenta vratio mandat stranci, za razliku od onih koji su se poslije preskakanja u jednom mandatu kroz pet stranaka, pokreta i ko zna čega sve ne, držali ukradenog mandata kao pijan plota.

Pitajte recimo njih kolika je vrijednost mandata. Ja to znam, jer sam svaki svoj mandat dobijao od LSV i njenih glasača, a nisam ga koristio za privatne trgovine uticajem pa što ne reći i finansijske pogodnosti.”

Imate li kapaciteta da kontrolišete izbore i otkrijete eventualnu krađu glasova?

“Naravno da imamo, pa šta mislite da smo radili proteklih 30 godina nego hvatali razne u krađi izbora. Problem je u nečemu drugom. A to je da i kada smo ih hvatali – nije bilo reakcije.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare