Vijeće ministara Trojka povećanje plaća
Politika

Otkazana redovna sjednica Vijeća ministara BiH. Nije bilo kvoruma

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, odgođena je zbog nedostatka kvoruma, rečeno je Feni u toj instituciji.

Prema našim informacijama, ministri uz reda Bošnjaka nisu se pojavili na sjednici, jer je danas u FBiH Dan žalosti zbog godišnjice zločina na Tuzlanskoj kapiji.

Iako je Predsjedništvo BiH uputilo zaključak da Vijeće ministara proglasi Dan žalosti na nivou BiH, to nije učinjeno.

Vijeće ministara BiH danas je, između ostalog, trebalo razmatrati Informaciju o statusu projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u Bosni i Hercegovini, koju je predložilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Ne dnevnom redu je trebala da se nađe i Informacija o usvajanju drugog privremenog izvještaja o usklađenosti Bosne i Hercegovine s preporukama GRECO-a u četvrtom krugu evaluacije.

Ministri su, između ostalog, trebali razmatrati i Informaciju o potrebi pripreme, provođenja i diseminacije rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023 – 2026. i Prijedlog odluke o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu Akcijskog plana za pripremu, provođenje i diseminaciju rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023 – 2026.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare