Svijet

Otkriven identitet žene koja je napravila masakr u školi. Koristila oružje koje je legalno nabavljeno

Stigli su novi detalji još jedne masovne pucnjave u Sjedinjenim Američkim Državama, ali policija još nije navela motiv za masakr.

Šest osoba, među kojima troje djece, ubijeno je kada je ženska osoba izvela oružani napad na osnovnu školu u američkoj državi Tenesi.

Masakr u školi

Do pucnjave je došlo u privatnoj kršćanskoj školi The Covenant, u gradu Nashvilleu.

Žena je u jutarnjim satima po lokalnom vremenu ušla u školu koja broji oko 200 učenika. Ubila je šest osoba, među kojima troje djece i troje uposlenika škole.

Policijska uprava u Nashvilleu saopćila je da je napadačica ubijena u obračunu s policijom. Policija je rekla da je žena koristila dva “oružja u stilu jurišne puške” kao i pištolj. Saopćila je da su najmanje dva komada oružja nabavljena legalno.

Trenutno pretražuju kuću na Brightwood Avenue. Policija nije navela motiv za masakr.

Imenovali su napadača, koji je preminuo na licu mjesta, kao Audrey Hale. Za Hale su rekli da je identificirana kao transrodna osoba, prenosi BBC.

Policija kaže da je ubica, 28-godišnja bjelkinja iz Nashvillea, uspjela ući u školu pucajući kroz vrata.

Tokom istrage otkrili su “manifest” i “kartu iscrtanu kako će se sve to dogoditi”. Policija je rekla da ima teoriju o motivu. Međutim, u ovom trenutku ne mogu ga potvrditi.

Potvrdili imena žrtava

Ranije su potvrdili imena i godine šestero žrtava. To su Evelyn Dieckhaus (9 godina), Hallie Scruggs (9), William Kinney (9), Cynthia Peak (61), Katherine Koonce (60) i Mike Hill (61).

Gradonačelnik Nashvillea John Cooper rekao je da je “pretresen gubitkom” života u pucnjavi.

“14 minuta bilo je sve što je trebalo da oduzme živote šestero ljudi”, rekao je on.

“Ti pištolji su nam ukrali dragocjene živote danas iz Nashvillea. U ovom mračnom satu podržimo jedni druge. Zagrlimo svoju djecu večeras malo čvršće.”

U SAD su žene masovne ubice nevjerovatno rijetke.

Samo četiri od 191 masovnog strijelca bile su žene, navodi The Violence Project. To je istraživački centar koji prati i analizira smrtonosne pucnjave širom Amerike.

U pet godina od masakra u Parklandu, u Sjedinjenim Američkim Državama dogodilo se više od dvadesetak masovnih pucnjava.

Nakon toga, šok i tuga mogu brzo ustupiti mjesto jednom jedinom pitanju: Zašto?

Prema riječima stručnjaka, postoji jezivo slična putanja među ovim strijelcima. Od traume iz djetinjstva, do sukoba sa zakonom, želje da se okonča život subjekta i zatim, konačno, tragične želje da se okončaju životi drugih.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Otkriven identitet žene koja je napravila masakr u školi. Koristila oružje koje je legalno nabavljeno – My Blog
2 mjeseci

[…] Source link […]