Vijesti

Otvorena birališta u Banjoj Luci: Građani u redovima čekaju da glasaju

 Birališta u Banjaluci na kojima pravo glasa ima oko 200.000 birača jutros su otvorena na vrijeme, a mnogoi građani poranili su kako bi što prije ispunili svoju građansku dužnost, javlja Anadolu Agency (AA).

U Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Banjaluci, u kojoj se nalazi više biračkih mjesta od 7.00 časova ispred učionica formirani su redovi.

Sve je naopako

Na ovom mjestu glasao je i Neđo Keleč koji kako je rekao od opštih izbora očekuje da svi skupa budu zajedno i dobro.

"Ako smo svi zajedno i jednako dobro i čuvamo svoju tu zemlju koju imamo bit će dobro, ako smo ovako razdijeljeni nema ništa", rekao je on.

Dragana Kljajić takođe je glasala odmah po otvaranju birališta, a sve građane je pozvala da učine isto.

"Mora se promijeniti, korupcija, prvo možda svijest, sve je naopako, ono što je prije bilo sramota raditi sada su to uspješni ljudi, ljudi koji su se snašli, jednostavno nema sramote više", rekla je ona i dodala da su problem afere, predmeti u tužilaštvima koji stoje u ladicama i to što niko ne radi svoj posao.

Važeći dokumenti

Biračka mjesta će biti otvorena za glasanje od sedam do 19 sati, a birači lokaciju svog biračkog mjesta mogu provjeriti i slanjem SMS poruke na broj 091 12 12 12.

Da bi mogao glasati, birač na biračkom mjestu mora pokazati jedan od važećih dokumenata države Bosne i Hercegovine, a to su lična karta, vozačka dozvola ili pasoš.