Magazin

Ovako je govorio Kićo Slabinac: Lepa Brena i Zdravko Čolić su isforsirane zvijezde

Krunoslav Kićo Slabinac bi, da je duže poživio, prije dva dana proslavio 79. rođendan. Tim povodom u saradnji s Yugopapirom, Index.hr je prenio intervju s Kićom iz 1989. godine.

Evo šta je poznati pjevač iz Hrvatske tada otkrio novinaru:

Kićo Slabinac: More nas hrani

“More nas danas hrani. Prije nas je hranila Slavonija i to ne smijemo nikad zaboraviti. Prehranila nas je. Još se sjećam poratnih godina kad se velika sirotinja i neimaština sjatila u Osijek, u zelenu Slavoniju.

Živio sam u predgrađu toga grada, odrastao sam s Dalmatincima. Znam kako su teško živjeli i koliko su tad bili siromašni, koliko smo pomagali jedni drugima”, goovorio je Kićo.

Dio razgovora posvetio je i svojim kolegama pjevačima iz Bosne i Hercegovine, Lepoj Breni i Zdravku Čoliću.

“Ima i netipičnih pojava, Lepa Brena, naprimjer. Nije bilo djeteta koje za nju na ulici nije znalo, a odjednom – nestaje. Jer je sve to skupa bilo isforsirano, jer ona ne odgovara kvalitetom onome što su napravili od nje.

Kao balon si

Svi koji su bili tako napuhivani kao i moj prijatelj Zdravko Čolić, a time uopće ne kažem da nije izvrstan pjevač, nagruvani su svime i svačime. Ali, da bi na to pristao, već unaprijed moraš imati određenu specifičnu težinu.

Nemaš li je, kao balon si. Napuhneš se i vjetar te odnese. Ali, imaš li tu težinu, održavaš se.

Što tvori tu specifičnu težinu? Iskustvo koje nosiš u sebi – te kvaliteta i kvantiteta. Da si u svakom trenutku spreman improvizirati na zadanu temu, odgovoriti na svako pitanje, na svakome se mjestu postaviti prema publici tako kakva je ona u dvorani, jer svako selo ima drugu publiku”, govorio je Slabinac.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare