najbolji automobil kia nira bijela
Puni Gas

Ovo je najbolji automobil u 2023. godini po izboru žena iz cijelog svijeta

Automobilistične novinarke iz 43 zemlje svijeta na pet kontinenata odabrale su ovogodišnjeg ukupnog pobjednika nagrade “Ženski svjetski automobil godine” (Women's World Car of the Year). Od ukupno 59 kandidata i nakon dva kruga glasanja, za najbolji automobil proglašen je Kia Niro.

Nakon prvog kruga glasanja, odabrani su pobjednici u šet kategorija: Kia Niro (najbolji gradski auto), Jeep Avenger (najbolji obiteljski SUV), Citroën C5 X (najbolja veliki automobil), Nissan X-Trail (najbolji veliki SUV), Audi RS 3 (najbolji sportski auto), Ford Ranger (najbolji 4×4/Pick-up). Od proglašenih pobjednika po kategorijama, u drugom se krugu birao ukupni pobjednik nagrade koju dodjeljuju isključivo žene.

“Ovogodišnji izbor bio je posebno težak. Svaki od finalista imao je dovoljno zasluga da osvoji trofej”, rekla je Marta Garcia, izvršna predsjednica WWCOTY.

Brojne pohvale na račun pobjednika

U opakoj konkurenciji, vaga je prevagnula u korist Kia Nira. Za ovaj automobil novinarke koje su učestvovale u izboru imale su samo riječi hvale.

“Kia Niro je ‘kompletan paket’ vrijedan ove nagrade. Njegove brojne opcije pogona, moderan dizajn, tehnologija jednostavna za korištenje, udobna sjedala i cjenovna prihvatljivost čine ga istaknutim u oštroj konkurenciji”, kazala je Elana Scherr iz SAD.

Sabrina Parant iz Belgije istaknula je kako ju Kia nastavlja impresionirati.

“Nakon modela EV 6 i Sportage, Kia Niro nudi fleksibilno vozilo, atraktivan dizajn, kvalitetu/luksuz i niz motora u kojima svi vozači mogu zadovoljiti svoje potrebe mobilnosti. Posebno cijenim udoban prostor i tehnologiju. Automobil koji ima sve za zadovoljstvo…”, kazala je.

“Kia Niro nudi funkcionalnu unutrašnjost, dobre vozne performanse i različite pogonske sklopove, zajedno s atraktivnom cijenom koja ga čini izvrsnim izborom za svakodnevnu vožnju”, rekla je Jil McIntosh iz Kanade.

Nizozemska sutkinja Odiel Mennink mišljenja je da novi Kia Niro uvelike slijedi isti uspješan recept kao i stari Niro s izborom između motora s unutarnjim izgaranjem (od hibrida do plug-in hibrida) i potpuno električnog automobila. “Do svoje posljednje godine proizvodnje, prvi Niro bio je uspjeh bez presedana u Nizozemskoj. Nijedan model nije se bolje prodavao. Željno smo iščekivali novi unaprijeđeni model koji nije razočarao. Pametniji je, elegantniji, moderniji, učinkovitiji i nešto prostraniji”, istaknula je.

Indijska sutkinja Renuka Kirpalani smatra da je Niro “praktičan mali gradski automobil koji vam daje sve što vam je potrebno u pristupačnom paketu”, dok je Petra Mühr iz Austrije dodala da je “Kia Niro prostran, moderan, učinkovit i praktičan automobil koji je u trendu svojom veličinom, dizajnom i vožnjom”.

Ekološki prihvatljiv

“Jedno od najboljih hibridnih vozila s najboljim performansama i dinamikom”, rekla je Giovanna Alvarado iz Perua. Solveig Grewe iz Njemačke kaže da se radi o automobilu koji je “prostran, praktičan, dostupan s nekoliko ekološki prihvatljivih pogonskih sklopova (HEV, PHEV i BEV) s niskom potrošnjom”.

“Vozilo koje bih toplo preporučila svakom muškarcu, ženi ili porodici zbog beskrajnog niza sigurnosnih opcija, duge garancije i prostrane unutrašnjosti prepune moderne tehnologije. Koja se majka ili otac ne bi osjećali sigurno vozeći svoju djecu uokolo u Kia Niru ”, rekla je Alix Capper-Murdoch, Republika Kipar i Turska Republika Sjeverni Kipar.

Proglašenje pobjednika poklapa se s Međunarodnim danom žena, a pobjednik je objavljen točno u ponoć 8.ožujka po novozelandskom vremenu.

Sva glasanja potvrdio je Grant Thornton iz njihovog ureda u Aucklandu, Novi Zeland. Ovaj revizor potvrđuje rezultate WWCOTY-ja od početka izbora, 2009. godine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare