zovu ga ivan

Ovo je novorođenče koje su ostavili u kanti za smeće. Zdrav je i dobro se razvija

U Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu skrbe o bebi koja je u ponedjeljak navečer ostavljena u kanti za smeće u Zaprešiću.


Dječačić koji je u trenutku pronalaska bio star najviše sat i po ili dva i za kojeg liječnici kažu da bi, da je pronađen pola sata kasnije, mogli samo konstatirati njegovu smrt, odlično se oporavlja.

Posebnu je brigu o njemu preuzeo doktor Ivan Zovak, specijalist pedijatrije odjela za neonatologiju na Svetom Duhu, koji ga je te noći, kad su je pronašla dva tinejdžera i spasila mu život, prvi i zaprimio. Tako su i nastale dirljive fotografije na kojima Zovak u naručju drži hrabrog dječačića koji je preživio ostavljanje na otvorenome tek nakon rođenja, u kanti za otpad.


"Beba se razvija uredno. Danas je van inkubatora. Potpuno je utopljena i zdrava. Svi su puni entuzijazma, nevjerojatna količina dobrote se pokrenula u priči oko bebe. Imamo upite za posvajanje, kumstva, opremanje bebe. Ljudi su pokazali ogromnu empatiju, dobrotu", rekao je jutros za 24sata dr. Igor Alfirević, direktor KB Sveti Duh o bebi koja je pronađena preksinoć u kanti za smeće u Zaprešiću.

Prema procjeni, u bolnici će provesti mjesec dana.

"Mora doseći određenu težinu, no tu je i pitanje socijalne skrbi. Zakonodavac ima svoje propise", dodao je. Poručio je i da beba nema ime pa ga službeno zovu N (nepoznat), ali u bolnici ga zovu Ivan, javlja Index.