Sastojci:
- Pileća prsa
- 1 mlada tikvica
- 2 jajeta
- 100 g kisele pavlake
- 50 ml mlijeka
- ulje, so
- bijeli luk u granulama
- listovi žutog sira
- Sir za rendanje
Priprema:
Meso isjeći na tanje filete, posoliti i izlupati blago između folije. Tikvicu oguliti i isjeći na tanje kolutove, pa posoliti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Meso prepržiti u tavi dok blago ne porumeni.
Manju tepsiju podmazati uljem. Listove sira isjeći na 4 dijela, kao i meso na manje kriške. Redati po dužini pleha koji smo podmazali uljem – sir, tikvicu, meso, pa ponovo sir, tikvicu, pa meso i tako sve dok imate materijala.
U zdjeli umutiti jaja, dodati pavlaku i mlijeko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni. Pred kraj posuti rendanim sirom i vratiti u rernu dok ne porumeni.
Povezani postovi:
Recept za brzinsko jelo: Pasta sa šunkom i sirom
Lepinjice Recept
Peradari upozoravaju: Odleđena piletina iz Turske prodaje se kao 'svježe' meso
Čokoladni kolač koji se sprema za 5 minuta! Uz to se ne peče
Prijedlog za današnji ručak: Piroške punjene mesom
Jednostavni kolač: Pijesak torta bez pečenja, pravi se za samo 30 minuta
Kolač sa šljivama
Recept za sočnu zapečenu carbonaru
Uspijeva iz prve: Trebaju vam čokolada i orasi, ali ne i brašno