Politika

Plenković iz Bruxellesa: Upozorio sam na stanje u BiH i na djelovanje Milorada Dodika

Premijer Andrej Plenković izjavio je u Bruxellesu kako očekuje da će odlučivanje o ulasku Hrvatske u šengenski prostor ići predviđenim ritmom.

“Razgovaramo na svim razinama, sa svim vladama o toj temi. Mislim da se polako stječe momentum da dođe do odluke na razini Vijeća EU-a”, izjavio je Plenković po dolasku na nastavak dvodnevnog samita u Bruxellesu.

Plenković je rekao da je u četvrtak navečer tokom rasprave o vanjskopolitičkim pitanjima upozorio na stanje u Bosni i Hercegovini.

“Upozorio sam na stanje u BiH, na tenzije koje postoje, na djelovanje prije svega Milorada Dodika koji sa svojim najavama šalje poruke destabilizacije. Hrvatska se zalaže za jedinstvenu BiH, za njezinu samostalnost i suverenost i kvalitetno funkcioniranje, ali isto tako sam jasno naglasio da EU treba pomoći zajedno s našim partnerima, prije svega Sjedinjenim Državama, da se postigne pravodobni dogovor o izbornom zakonodavstvu i da iduće godine na izborima Hrvati, kao jedan od tri konstitutivna naroda, budu legitimno i ravnopravno zastupljeni u institucijama BiH”, rekao je Plenković.

PROČITAJTE  Čanak: Je*o ja mater i Mladiću i onome kome je on heroj. Dodik ide u Moskvu jer je to sigurna kuća za korumpirane političare


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare