Politika

Plenković: Usvojena izjava je izrazito dobra za BiH. Osveta Čoviću? Podržavam što nije otišao

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Komentirao je sastanak oko BiH koji je organizirao Charles Michel. Na pitanje zašto Dragan Čović nije došao na sastanak u Brisel, Plenković je rekao da je Čoviću prepreka bio dolazak Željka Komšića.

“Cijelu nedjelju su trajali sastanci s predstavnicima političkih stranaka i trojicom članova Predsjedništva. Cijeli proces se događa na inicijativu Hrvatske, tražili smo vrh EU da se počne baviti Bosnom i Hercegovinom. Jučerašnji sastanak dogodio se na inicijativu Hrvatske, predsjednika Evropskog vijeća Michela i Josepa Borrella. Mislim da je izjava koja je jučer usvojena izrazito dobra za BiH. Hrvati se spominju izričito, konstitutivni narodi se spominju izričito, izborima bi se trebalo pristupiti hitno…”, rekao je Plenković.

Rekao je da podržava odluku Dragana Čovića koji nije htio biti na sastanku s Komšićem.

Kazao je i da Hrvati neće imati nikakve koristi od izjava predsjednika Zorana Milanovića koji je ranije u ponedjeljak rekao da se Čović svojim neodlaskom na spomenuti sastanak zamjerio Plenkoviću koji će mu se sada, prema mišljenju predsjednika Republike, “svetiti”.

Milanović rekao je da se Čović Plenkoviću ovim potezom zamjerio te da će mu se on osvećivati.

“Gledajte, Milanović sve radi iz čiste pakosti. Njegov jedini cilj je napokostiti HDZ-u u Hrvatskoj i HDZ-u u BiH, unijeti razdor, zrnce sumnje… Njega u biti nije uopće briga za Hrvate u BiH, njega je jedino briga da načini štetu meni, HDZ-u i Vladi. To je jasno po svim temama. Da je on nešto kao predsjednik učinio za pitanje Hrvata u BiH, da je pisao pisma, da je dizao telefone, otišao u međunarodne posjete, možda bi se danas manje isčuđavao da njegov finski kolega ne zna šta i on zna o pitanju Hrvata u BiH. Da je bio malo angažiraniji, da je radio, a ne da lažno optužuje i dezinformira hrvatsku javnost da to što neko nešto o Hrvatima u BiH… da je to odgovornost Vlade. Obrnuto. On svoju priču o brizi za Hrvate u BiH može prodati jedino onima koji nemaju nikakva međunarodna saznanja, koji su frustrirani kao i mi i misle da će im neko bukanjem, prijetnjama i sijanjem razdora pomoći… Pa moraš biti naivan. Nikakve koristi od njega Hrvati u BiH, a ni u Hrvatskoj neće imati, rekao je Plenković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare