Svijet

Pogledajte kako u Austriji miniraju odlazak na odmor u Hrvatsku. Postavili plakate u Beču

Hrvatski Index je dobio fotografiju velike reklame postavljene u Beču na kojoj Austrijanci pozivaju svoje državljane da ostanu na odmoru u svojoj zemlji sa sloganom: “Poput Hrvatske, samo bez morskih ježeva. Provedite ljetni odmor kući.”

Ovo je još jedan u nizu pokušaja da Austrijanci zadrže svoje stanovnike unutar države te odustanu od provođenja godišnjeg odmora u Hrvatskoj.

Nedavno je austrijski Heute objavio vijest da je u Hrvatskoj zagađeno more, a pozivali su se na morski.hr te na njihovu vijest staru godinu. U svom članku Heute piše o fekalijama u istarskom Peroju, a riječ je, dakle, o staroj vijesti, kao da se to dogodilo ovog ljeta.

U Hrvatskoj turističkoj zajednici Indexu su odgovorili da je direktor njihovog predstavništva u Austriji Branimir Tončinič kontaktirao austrijski Heute, a poslali su i mail koji je uputio njihovom uredništvu.

“Važno je napomenuti da je većina objava o Hrvatskoj u inozemnim medijima u proteklom razdoblju izrazito pozitivna i afirmativna čemu je zasigurno doprinijela činjenica da od samog početka pandemije koronavirusa Hrvatska turistička zajednica, u suradnji sa svojim predstavništvima diljem svijeta, pa tako i u Austriji, kontinuirano informira medije, turističke agencije, turoperatore i turiste o aktualnom stanju u Hrvatskoj. Proaktivno pratimo i objave po ključnim tržištima, a u slučaju pojave bilo kakvih netočnih informacija o Hrvatskoj odmah reagiramo te u suradnji s uredima predstavništava dostavljamo ispravke i demantije, odnosno točne informacije koje dokazuju da je Hrvatska i dalje sigurna i poželjna turistička destinacija”, piše u odgovoru HTZ-a za Index.

Inače, tokom juna u Hrvatskoj je zabilježen drastičan pad u odnosu na lani. Imali su oko 200.000 Austrijanaca manje, a velika je razlika i u brojkama za jul kada se porede s prošlom godinom.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare