Milan Matković, državni zatvor, Siniša Perković
Vijesti

Policija je za planirano ubistvo tužioca saznala od zatvorenika u Vojkovićima: Pričalo se po pritvoru

Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić komentarisao je na planirano ubistvo tužioca. Naveo je kako se nastavljaju provjere navoda o planiranju ubistva jednog tužioca ovog tužilaštva i jednog policijskog službenika. Dodao je da su neki od tužioca dobili dodatno obezbjeđenje.

Kajganić danas je izavio kako je u okviru ovih provjera pretresena jedna lokacija na Sokocu tokom koje su pronađene snajperska i automatska puška. Međutim, u ovom se trenutku ne može reći za šta su bile namijenjene. Odnosno da li su ostale iz proteklog rata ili je u pitanju nešto drugo.

Planirano ubistvo tužioca

O ovome je za Raport jučer govorio Kajganić.

Međuti, u razgovoru za Srnu je kazao, kako su navodi o planiranju ubistva potekli od pritvorenika u državnom zatvoru u Vojkovićima.

“Komentarisalo se po pritvoru, nije povezano za bilo koju ličnost, niti predmet. Znamo da su komentarisali osumnjičeni iz takozvanog `Sky predmeta`. To se sada provjerava“, rekao je Kajganić.

On kaže da su neki tužioci Tužilaštva BiH dobili dodatno obezbjeđenje. Nije precizirao o kojim tužiocima je riječ.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH juče su, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, pretresli nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima, rečeno je ranije Srni u SIPA-i.

Pronađeno oružje

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim policijskim upravama da podignu mjere bezbjednosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a RS po naredbi Suda BiH pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jednog lica u Sokocu pronađeno je oružje: jedan snajper i jedna automatska puška.

Oružje je pronađeno u kući koja je u vlasništvu osobe inicijala M.Š.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare