Sport

Policija spašavala fudbalske sudije u Srbiji: Trener tukao glavnog arbitra, a potom i njegovog pomoćnika

Nije više nikakvo iznenađenje da dešavanja u srpskom fudbalu natjeraju navijače da pocrvene. Ovog puta je ljubitelje fudbala sramota zbog onog što se desilo na meču Okružne lige Kolubare, prenosi Nova.rs.

Utakmica 15. kola Žabari – ZSK (1:0) prekinuta je u 75. minuti. Do strašnih scena došlo je kada je sudija Aleksandar Nerić iz Ljiga dosudio penal za domaćina, a uslijedila je opšta gužva na terenu.

Najnervozniji je bio Živorad Pločić, trener ZSK, koji je burno reagovao. Sudija Nerić je opisao jezive scene i otkrio šta se tačno dešavalo.

-U 75. minutu dosudio sam penal za Žabare, sa odlukom se nije slagao trener ZSK-a, udario me pesnicom u lice i otvorenom šakom po nosu, a kada je pomoćnik pritrčao da mi pomogne, Pločić je udario i njega, uhvatio ga za vrat, a potom ga udario pesnicom u vrat.

Na sreću, ubrzo je intervenisala policija, spasla nas je i ispratila do Urgentnog centra u Valjevu zbog ukazivanja ljekarske pomoći. Zbog toga sam prekinuo utakmicu - naveo je glavni sudija, prenosi "Sportski žurnal".