POLITBIRO Poruka besprizornom polusvijetu: Odjebite od Sarajeva!

2068

Čitam, gledam, slušam, da prostite, kako se izvjesni ulojeni budžetski trut, kako se tačno pojedinac zove, Žarko Vujović se zove, danas opako raspištoljio, pa je stoga u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine pljuvao, hrakao i na zadnje noge skakao, na okolnosti glavnog grada naše domovine.

„Odmaknite se od Tuzlanskog kantona. Nama je dosta Sarajeva.“

Tako je, naime, mediji javljaju, seruckao, kako ono rekosmo da se zove, Žarko Vujović se zove, govorio pridruženi zeleni ljevičar iz ergele Envera Enke Bijedića.

Nije sporno da je prilično bijedno da se aktuelni Bijedićev bijednik, na privremenoj službi u tuzlansko-kantonalnoj ćeliji Stranke demokratske akcije- u tamošnjem srezu poznatijem pod nazivom SD(B)- grčevito bori za ono što bi moglo da mu uskoro zafali. Primjera radi, plate predsjedavajućeg Kantonalne skupštine, koja navodno iznosi cirka tri milje maraka.
Ali, nije ni to, nego ovdje zajeb leži u grmu zato što osoba koja je rat provela na- konkretno kazano- neprijateljskoj teritoriji, godinama prima budžetsku platu, delegatski sjedi i dvometarski piša po gradu koji je, pošteno govoreći, najviše nastradao tokom posljednjeg rata.

U čemu je, dakle, ovdje konkretan problem sa, kako ono rekosmo da se zove, Žarko Vujović se zove, takozvanim Bijedićevim bijednikom?

Ukratko, problem je, maltene, u svemu!

Kao prvo, kako ono rekosmo da se zove, Žarko Vujović se zove, javno djeluje poput početničkog Milorada Dodika, beznadežno iskompleksiranog Sarajevom. Naprosto, bivši skromni košarkaši iz raznoraznih seoskih zonaša dosljedno mrze glavni grad nekadašnjeg evropskog šampiona u basketu.

Kao drugo, kako ono rekosmo da se zove, Žarko Vujović se zove, narodno-oslobodilačku borbu proveo je, konstatirali smo to sigurno i ranije, u dubokoj pozadini neprijateljske teritorije.

Kao treće, kako ono rekosmo da se zove, jasno je, Žarko Vujović se zove, aktuelno i zvanično osporava ispred Ustavnog suda FBiH ratnom pripadniku legalnih vojnih formacija Republike BiH Slađanu Iliću njegovo neotuđivo ljudsko pravo da zastupa Tuzlu, a i šire.
Da se razumijemo, kako ono rekosmo da se zove, Žarko Vujović se zove, osoba na privremenoj službi u kantonalnoj ćeliji SDA- u tamošnjem srezu poznatije kao SD(B)- pokušava za račun svojih političkih poslodavaca zadržati SDA na vlasti u najmnogoljudnijem federalnom kantonu.

I to je potpuno u redu. Međutim, molićulijepo, nemojte za svoj finansijski ćeif po nalogu neprijatelja nikada više ponižavati Sarajevo. Za odbranu našeg kolektivnog dostojanstva uložili smo tri i po godine života. I 11.541 mrtvih glava, od toga hiljadu i šesto dječijih.
Dosta je, odjebite!

Stavovi izneseni u ovom tekstu su lični stavovi autora i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Raporta.