Region

Politički reality u Hrvatskoj: Jedni druge brutalno vrijeđaju. Neki objavljuju i slike u kupaćim gaćama

U Hrvatskoj se ovih dana odvija pravi politički reality show čiji su glavni akteri najviši politički dužnosnici.

Sve je krenulo od provokacije predsjendika Hrvatske Zorana Milanovića koji je komentirao izbor predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske.

Šef Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je da će biti raspisan i treći javni poziv za izbor predsjednika, što Milanović smatra silovanjem pa je Jandrokovića nazvao “jednim običnim nasilnikom bez mišića”.

Odmah je uzvratio i sam Jandroković na Facebooku.

“Budući da me klaun Milanović optužio da sam nasilnik bez mišića, a kako se zalažem za argumentiranu raspravu, prilažem dokazni materijal.

Nasilnik nisam, a o mišićima prosudite sami”, napisao je Jandroković uz fotografiju koja je očito snimljena negdje na moru tokom godišnjeg odmora.

Predsjednik Sabora na njoj pozira preplanuo u kupaćim gaćicama.

Na kraju se u raspravu uključio i premijer Andrej Plenković.

“Bilo bi puno blagotvornije da hrpa licemjera i kukavica koji šute na verbalno nasilništvo koje Milanović provodi proteklih dana, da ne šute. Bilo je medijskih kuća kojima je bilo kazano da se ne smije pozivati toga i toga, pa ih niste pozivali, bilo je medijskih kuća koje su prozivane Jutelom, bilo je dnevnih listova proglašenih površnom lihvarskom mafijom.

Sve ove uvrede i narativ nisu slučajne, nego namjerne i smišljene. Sve što govori o drugima, govori o sebi. Stoga je bitno da akteri ne šute. Napadi na medije, na političare, srozavaju razinu političke kulture. Da ne govorim o ušutkavanju profesora, sudaca…”, rekao je Plenković koji se osvrnuo i na fotografiju u kupaćim gaćicama koju je ranije danas objavio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Mislim da Gordan odgovara na te provokacije u svom stilu. Nisam imao vremena slušati tiradu”, – kazao je upitan je li objavljivanje fotografije s plaže Gordana Jandrokovića bio primjeren potez.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare