hit preko noći

Posljednja epizoda serije “Doctor Who” upravo je oborila rekord

Posljednja epizoda serije "Doctor Who", pod nazivom "73 Yards", ima dosad najveću gledanost u novoj sezoni s 2,62 miliona pregleda.

Gledanost najnovije epizode "Doctor Whoa" je stigla preko noći i to je hit.

Četvrta epizoda u nedavno pokrenutoj novoj sezoni naučno-fantastične serije, objavljena 24. maja, do sada je imala najveću gledanost jedne epizode tokom cijele sezone.

Epizoda "73 Yards" je neobična za "Doctor Who".

"Doctor-lite epizoda" (što znači da je Doktor odsutan veći dio trajanja epizode) prati Ruby Sunday (Millie Gibson) dok traži odgovore u vezi s Doktorovim (Ncuti Gatwa) iznenadnim misterioznim nestankom.

Kao da nestanak Doktora nije dovoljno loš, Ruby također stalno prati jeziva žena koja uvijek ostaje tačno 73 jarda (oko 67 metara) od nje.

Epizoda "73 Yards" je usporediv sa starijim "Doctor-lite epizodama" kao što su "Blink" iz treće sezone ili "Turn Left" iz četvrte, u kojima je jedini protagonist prepušten sam sebi u odsustvu Doktora.

Najnovija avantura Doktora Whoa ostvarila je najveću gledanost serije do sada.

Tokom debitantskog prikazivanja, više od 2,62 miliona gledatelja pratilo je Rubynu nevolju, nadmašivši prethodnu najgledaniju epizodu "Svemirske bebe", s prvom epizodom sezone koja je prikupila gledanost od 2,6 miliona.