nije mu bilo pomoći

Predsjednik fudbalskog kluba ubijen pred kćerkom. Plaćene ubice pucale s motora

U izvještaju policije navedeno da su tri kobna hica ugasila život Paeza

Edgar Paez, predsjednik Tigres FC, nogometnog kluba koji trenutno igra u kolumbijskoj drugoj ligi, ubijen je prije dva dana. Iako motivi zločina nisu poznati, otkriveni su novi detalji nemilog događaja.

Paez, koji je ranije bio direktor Independiente Santa Fea, prisustvovao je utakmici u kojoj je njegova ekipa izgubila sa 2:3 protiv Atletico Calija. Prema policijskim navodima, dok je putovao sa svojom kćerkom, zaustavile su ga plaćene ubice na motociklu i pucale u njega.

Počelo kao glasina

Nekoliko sati nakon odigravanja spomenute utakmice na stadionu Techo u Bogoti, u medijima je počela kružiti glasina o smrti predsjednika kolumbijskog kluba.

Međutim, niko se nije usudio dati punu informaciju ili potvrditi što se dogodilo u ovom posljednjem incidentu nasilja oko kolumbijskog nogometa.

No, novinar Oscar Ostos, objavio je ozbiljnu vijest i prvi iznio detalje zločina.

Ovo je prvo što se saznalo, po verzijama koje su izašle iz kluba:

"Dva igrača drugoligaša Tigresa su mi rekla da je ove subote ubijen Edgar Paez, predsjednik i vlasnik kluba iz Bogote. To se dogodilo nakon utakmice… Edgar je u trenutku napada bio s jednom od svojih kćeri, odvezli su ga u Kliniku Mederi i tamo nisu mogli ništa”, objavio je Ostos.

Policija potvrdila

Prvo je javljeno da je Paez u društvu svoje kćerke vozio automobil Mazda te da ga je presreo motocikl s dvije osobe, što se dogodilo oko 18.15 sati po kolumbijskom vremenu.

Potom je stigao izvještaj državne policije u kojem je navedeno da su tri kobna hica ugasila život Paeza.

Grudi, vrat i glava, tačke su u koje su meci pogodili i oduzeli mu život, iako je odmah prevezen u Kliniku Mederi, gdje je i preminuo.