Region

Preminuo čuveni TV voditelj Minja Subota

Čuveni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini života.

Minja Subota je u subotu hitno prevezen u bolnicu.

Prebačen je na pulmologiju zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme, prenosi Blic.

Minja Subota je bio srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dječije TV serije „Muzički tobogan“.

Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspješnim serijama kao što su: “Od glave do pete”; “Igre bez granica”; “Željoteka”; “Sve igračke sveta”; “Muzički balon”; “Nedeljno popodne”; “Zvezdana žurka”; “Dete je čovek važan”.

Komponovao je mnoge pjesme na stihove istaknutih pjesnika kao što su: “Razbole se lisica”, “Deca su ukras sveta”, “Išli smo u Afriku”, “Rekao sam brezi i topoli”, “Telefonijada”, “Povrćijada”, “Kolo” i tako dalje. Njegove pjesme danas su popularne te su sastavni dio muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.

PROČITAJTE  Izbio požar u Gradcu, jaki naleti juga otežavaju gašenje

Bio je predsjednik Saveza estradnih umjetnika Jugoslavije i Srbije. U muzičkim udruženjima radio je u upravnim odborima. Često je bio sastavni dio žirija u sklopu mnogobrojnih muzičkih dešavanja.

Bavio se i dobrotvornim radom. Počasni je građanin grada Kruševca sa titulom “Viteza od Čarapanije”, a sve zbog predanog rada sa djecom.Povezani postovi: