Film

Preminuo poznati hrvatski glumac Krunoslav Šarić

Istaknuti hrvatski glumac Krunoslav Šarić koji je ostavio veliki trag u hrvatskom glumištu, umro je u 79. godini, javljaju hrvatski mediji.

Krunoslav Šarić rođen je 1944. godine u Derventi te nakon srednje škole upisuje studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, koji završava 1969. godine u klasi Koste Spaića.

Nakon diplome radio je u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, prvo kao vanjski saradnik, a onda kao stalni član glumačkog ansambla sve do odlaska u Zagreb.

Najpoznatiji je po ulogama ostvarenim na Dubrovačkim ljetnim igrama kao što su: Ivo Marinović u Vojnovićevom Ekvinociju, Macbeth u Shakespeareovom Macbethu, Baal u Brechtovom Baalu, Sabljak u Orgijama Monaha Janka Polića Kamova te uloge na Dubrovačkim ljetnim igrama poput Mortimera u Eduardu II. redatelja Georgija Para.

Od 1983. pa do 2010. i odlaska u mirovinu, bio je stalni član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Nakon sjajnih uloga u dubrovačkom teatru i dolaska u Zagreb, njegova prva predstava u Drami HNK je bila 'Šteta što je kurva', Johna Forda, u režiji Georgija Para. Igrao je Vasquesa, prijetvornog Španjolca i ubojicu. Tom ulogom Krunoslav Šarić je osvojio i publiku i kritiku i dobio nagradu Vladimira Nazora.

U bogatoj umjetničkoj karijeri također je dobitnik brojnih nagrada i priznanja.