beograd

Produžen pritvor ocu dječaka K. K. koji je počinio masakr u školi ‘Vladislav Ribnikar’

Pritvor je V. K. produžen da ne bi ponovio kazneno djelo, kao i s obzirom na to da je optužen da je izvršio kazano djelo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 60 dana V. K., ocu dječaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Pritvor je V. K. produžen da ne bi ponovio kazneno djelo, kao i s obzirom na to da je optužen da je izvršio kazano djelo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posljedica kaznenog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje kaznenog postupka, navodi se u priopćenju Višeg suda.

Majci dječaka, M. K. , ranije je određena mjera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa sinom K. K, svjedokom u tom postupku.

V. K. se tereti za teško kazano djelo protiv opće sigurnosti, dok je M. K. na teret stavljeno izvršenje kaznenog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Početak suđenja u tom postupku zakazan je za ovaj mjesec, javlja RTS.