Region

Pronašli crnu kutiju: Postoje indicije da je letjelica nosila eksploziv

Načelnik Odjela Vojne policije GS OSRH Vlado Kovačević potvrdio je kako je poslijepodne iz olupine bespilotne letjelice izvučena crna kutija koja je djelomično oštećena, dodavši i da dio fragmenata upućuje na mogućnost da je letjelica nosila eksplozivnu napravu.

“Pristupili smo očevidnim radnjama, ali vrlo oprezno, kao da smo išli operirati oko. Imali smo ometače – električni kabal neposredno u blizini, veliko stablo čije su korijeni bili duboko u zemlji paralelno uz letjelicu, a osim toga bila je i pretpostavka da može biti eksplozivna naprava još uvijek u trupu letjelice. Najbitnije je – izvukli smo i došli do sigurnosne kutije, tzv. crne kutije”, rekao je brigadir Kovačević u Dnevniku HRT-a.

Vještačenjem će se, kazao je, doći do dijela podataka. 

“Možemo pretpostaviti da je letjelica nosila eksplozivnu napravu, jedan dio fragmenata ukazuje na to, ali sve ćemo to tek vidjeti”, naveo je Kovačević pojasnivši kako se, kada je letjelica špijunske ili obavještajne namjene, eksploziv ne koristi pa je stoga po svemu sudeći letjelica bila s drugom namjenom.

Kako prenosi Index.hr, s čitanjem kutije bavit će se, kaže, vojni stručnjaci iz avio, uključit će se i stručnjaci s Fakulteta mašinstva, znanstvenici, a nije isključena saradnja i s partnerskim zemljama koji imaju iskustvo u tome.

“Za sada smo sami na terenu – tu je Županijsko državno odvjetništvo, ovlašteni djelatnici Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, vojne policije i drugih postrojba HV-a”, ustvrdio je Kovačević. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare