MARCO PAŠALIĆ

Prošao je put od bauštele do reprezentacije: “Nosio sam beton, krečio…”

Marco Pašalić upisao je prve minute za hrvatsku reprezentaciju nakon što ga je Zlatko Dalić poslao na teren u 80. minuti susreta protiv Latvije.

Hrvatska je u tom ogledu u Rigi stigla na korak do plasmana na Europsko prvenstvo, a Pašalić je u maloj minutaži pogodio okvir gola i zaradio pohvale.

Oduševio je i nakon utakmice govoreći o ispunjenju sna, a sad je za službene stranice Rijeke ponovio koliko mu je značilo obući dres reprezentacije: "Osjećaj je bio neopisiv, bio sam zahvalan do neba selektoru što mi je pružio priliku i minutažu. Bio sam blizu gola, jednostavno sam zahvalan na svemu, ostvario mi se san da igram za hrvatsku reprezentaciju."

"To mi je bio najveći cilj u životu. Bitno je sad tako nastaviti i izboriti se da ostanem dio reprezentacije. Ovo je sjajan trenutak u mojoj karijeri, ali i priznanje za Rijeku u čijem sam dresu izborio svoje mjesto u reprezentaciji. Kao što sam veći istaknuo više puta, dolazak u Rijeku za mene je bio pun pogodak", dodao je Pašalić pa opisao svoje prve minute za Hrvatsku:

Pašalić je rođen u Karlsruheu, ali ima hrvatsko državljanstvo. U mlađim uzrastima nastupao je za Hoffenheim i Karlsruhe te druge ekipe Stuttgarta i Borussije Dortmund. Ljetos je stigao u Rijeku. Dio života proveo je radeći težak fizički posao. Evo kako je to opisao:

"Imao sam jedan trenutak u životu kad mi se više nije dalo igrati, ali mi je jedan trener oživio karijeru. Bauštela? To mi je bilo bitno da se izgradim kao čovjek, da naučim raditi teško za pare. Pomagao sam bratu u firmi. Da ne sjedim kod kuće, išao sam raditi."

Pa šta je sve radio?

"Sve što oni nisu htjeli! Nosio beton, smeće, krečio…"