Vijesti

Prvostepena odluka: Gordana Tadić razriješena dužnosti glavne tužiteljice

Gordana Tadić razriješena je dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH po odluci Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a, potvrđeno je za Raport.

Protiv nje se vodio disciplinski postupak zbog prekršaja prilikom korištenja CMS sistema Tužilaštva BiH koji služi za automatsku dodjelu predmeta tužiocima.

S obzirom na to da je ovo prvostepena odluka, Tadić ima pravo žalbe i do okončanja postupka, odnosno do pravosnažnosti odluke ona će ostati na poziciji. Odnosno, nije supsendirana. Nakon ovoga odlučuje Drugostepena komisija, a u slučaju da i ova komisija potvrdi presudu o razrješenju, odlučuje Trećestepena koju čine svi članovi VSTV-a.

Kontaktirali smo i Vladu Adamovića, advokata Gordane Tadić pred Disciplinskom komisijom. On je za Raport kratko kazao da je informaciju pročitao u medijima, ali da zvanično nije dobio nikakvu odluku.

Istovremeno, vodio se i postupak protiv predsjendika Suda BiH, Ranka Debevca zbog brojnih zloupotreba i skrivanja podataka o dvojnom državljanstvu i nekretninama u Španiji.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare