Sport

Radnik i Željezničar odigrali bez golova

Radnik i Željezničar odigrali su danas u Bijeljini utakmicu bez pobjednika, ali i golova, susret šestog kola Premijer lige BiH protekao je uglavnom bez velikih uzbuđenja.

Na startu meča desio se sporni trenutak kada je Mujezinović pao u šesnaestercu domaćih, ali sudija Ermin Sivac je procijenio da to nije bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Sjajnu priliku je zatim imao Juričić u 16. minuti, ali izvrsno je intervenisao vratar Radnika Azur Aljkanović. Dvije minute kasnije ponovo je napadač Željezničara u šansi, ali glavom prebacuje loptu preko gola Radnika.

Zatim je Popara bio u solidnoj situaciji za postizanje pogotka nakon kontre domaćih, ali njegov udarac je blokirao Kosorić.

Vedran Vrhovac je imao odličnu šansu u 34. minuti nakon ubačaja sa strane, ali glavom je loptu poslao daleko iznad gola Bijeljinaca. Juričić je zatim u nadoknadi ponovo bio u prilici, ali šutira pravo u Aljkanovića.

U drugom poluvremenu ritam susreta je dodatno opao, slaba predstava zapravo je postala još lošija. Tome je svakako doprinijela nešto grublja igra oba sastava, utakmica je uglavnom bila isprekidana i nepovezana na obje strane.

Tako je monotoni meč u Bijeljini mirno plovio u završetak, sve do nadoknade kada je Gogić propustio šansu donijeti pobjedu domaćinima, jer je pogodio prečku.

Ekipe su ipak podijelile bodove, mada je veliko pitanje koliko su i jedni i drugi zadovoljni takvim ishodom.

Radnik – Željezničar 0:0

Gradski stadion u Bijeljini. Glavni sudija: Ermin Sivac (Zenica). Žuti kartoni: Batar, Šarić, Popara (Radnik), Vrhovac, Subašić i Blažević (Željezničar).

ADNIK: Aljkanović, Nikić, Šubert, Batar, Sušić (Gogić), Popara (Todorov), Ristanović, Tahrić, Marković (Hasukić), Đurić (Vasić), Pantelić (Šarić).

ŽELJEZNIČAR: Bender, Vrhovac, Blažević, Malić, Kosorić, Crnčević, Subašić (Bekrić), Zdunić (Gasal), Bojo (Beća), Mujezinović, Juričić.