Senat UNSA-e diplome Sebije Izetbegović Senata
Vijesti

Raport otkriva: Ko je glasao protiv oduzimanja zvanja redovne profesorice Sebiji Izetbegović

Senat Univerziteta u Sarajevu oduzeo je zvanje redovne profesorice Sebiji Izetbegović, drektorici KCUS-a. Tako je glasala većina senatora na današnjoj sjednici Senata UNSA-e.

Za poništenje magistarske diplome Sebije Izetbegović glasalo je 30 senatora, četiri su bila protiv, a osam je bilo suzdržano. Raport saznaje da su protiv oduzimanja zvanja redovne profesorice Sebiji Izetbegović glasali predstavnica KCUS-a u Senatu Enra Suljić-Mehmedika, dekanesa Medicinskog fakulteta Amina Valjevac, dekanesa Pravnog fakulteta Zinka Grbo te jedan predstavnik studenata.

Zanimljivo je da je dekan Fakulteta političkih nauka Sead Turčalo malo prije glasanja izašao je sa sjednice Senata. On je i ranije, prilikom glasanja za oduzimanje magistarskog rada, bio suzdržan.

Odluka je uslijedila nakon što je Senat nedavno poništio upis u Matičnu knjigu Sebije Izetbegović na postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu. U toku je i provjera njenog doktorata, a tek treba biti utvrđeno može li ostati na čelu najvećeg kliničkog centra u Bosni i Hercegovini.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare