Sport

Raport saznaje: Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan više ne smije vršiti transakcije bez znanja Upravnog odbora!

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amer Čolan ne smije ubuduće vršiti transakcije bez znanja Upravnog odbora KSBiH.

Potvrdio je to za Raport predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza naše države Boris Spasojević.

Prijedlog Nadzornog odbora

“Ta informacija je tačna. Generalni sekretar Čolan više ne može bilo šta raditi po finansijskim pitanjima, odnosno vršiti transakcije, a da o tome ne upozna predsjednika, odnosno potpredsjednike Upravnog odbora.

To nije nikakav naš hir u Upravnom odboru nego preporuka Nadzornog odbora. Moram podsjetiti da je Nadzorni odbor nedavno podnio izvještaj u kojem je sugerirao da bi trebalo donijeti takvu odluku.

Oni su vidjeli neke transakcije za koje smatraju da bi ih trebalo razjasniti  do kraja“, kaže Spasojević.

Naglašava predsjednik Saveza da je uvažena još jedna preporuka Nadzornog odbora. Vezana je za reviziju poslovanja KSBiH u proteklom periodu.

“Da se ne bismo svrstavali na jednu ili drugu stranu, angažirat ćemo stručnjake, odnosno revizorsku kuću koja će izvršiti reviziju poslovanja KSBiH u posljednjih 12 godina.

Znači, od 2010. do danas”, pojasnio je Spasojević.

Aktuelna tema je i status dosadašnjeg generalnog sekretara. Spasojević je potvrdio da Čolanov mandat traje do 31. decembra ove godine.

Šest ruku za obnovu mandata

“Njemu mandat traje do 31.12.2022. godine. Mandat mu može biti obnovljen u slučaju da ima šest ruku Upravnog odbora. Po dva od predstavnika svake od članica Košarkaškog saveza BiH.

Ako se to ne desi, moj će prijedlog biti da raspišemo konkurs. Neka se prijave ljudi iz cijele BiH. Siguran sam da ima onih koji i vole i cijene i znaju i posao i sport”, kaže Spasojević.

Razija Mujanović na Facebooku potvrdila pisanje Raporta
Mujanović: Iznijela teške optužbe

A sportsku javnost itekako zanima i slučaj “Mujanović”, odnosno pismo koje je legendarna bh. košarkašica uputila Upravnom odboru KSBiH.

Podsjetimo, Raport je ekskluzivno objavio pismo u kojem je Razija Mujanović, inače tim-menadžerica naše ženske selekcije, navela da je žrtva torture u KSBiH. Iznijela je i niz optužbi na račun sekretara Čolana.

Spasojević kaže da će se o tome raspravljati na sjednici Upravnog odbora. Potvrđuje da je sjednica zakazana za četvrtak.

“Bit će pozvani i Amer Čolan i Razija Mujanović da kažu svoju stranu. Očekujemo i izvještaje selektora muške i ženske reprezentacije. Pozvat ćemo i direktora muške repezentacije Vedrana Princa.

Trebali bismo nakon toga donijeti određene zaključke”, rekao je je Spasojević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare