Film

Raportova recenzija nedjeljom | The Pope’s Exorcist: Kako istjerati đavola

Nadahnut spisima osobe iz stvarnog života, oca Gabrielea Amortha, The Pope's Exorcist predvodi Russell Crowe kao titularni istrebljivač demona, kojeg je službeno odobrio sam Papa. Da budemo jasni, ako vas je naslov zaveo na krivi put, Papa nije taj koji se ovdje egzorcizira.

Ostale recenzije:

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

A Man Called Otto

John Wick 4

You sezona 4

Scream VI

Usluge oca Amortha potrebne su Vatikanu kada se problematična porodica preseli u velebnu vilu u Španiji, koja se također nalazi iznad portala za Pakao.

Kad traumatizirani predtinejdžer Henry (Peter DeSouza-Feighoney) iznenada počne pljuštati vulgarnosti, otac Amorth sjeda na svoju Vespu (cijeli put od Vatikana do ruralne Španije!) da istraži.

Egzorcistička filmska obilježja dolaze gusto i brzo – krećući se od psovanja djece do svećenika s mračnim tajnama.

Zatim, kada sve to postane zamorno, redatelj Julius Avery i tri zaslužna pisca također uranjaju u knjigu o ukletoj kući, terorizirajući stresnu samohranu majku Juliju (Alex Essoe) i mrzovoljnu kćer tinejdžericu Amy (Laurel Masden) noćnim strahovima i bestjelesnim dlakavim rukama. Daniel Zovatto ima nezavidan zadatak glumiti ravnog čovjeka u svemu tome kao otac Esquibel, Amorthova nova desna ruka.

U međuvremenu, Crowe daje filmu prijeko potreban element novosti, glumeći ga kao svećenika koji nosi pljosku i vozi skuter. Ako mogućnost da Russell Crowe devedeset minuta govori svojim talijanskim naglaskom nije bila dovoljna motivacija (iznenađujuće slično njegovom Thor: Love and Thunder grčkom), tu su i Franco Nero kao papa (!) i Ralph Ineson kao glas demona.

Sve ove ekscentričnosti na neki način prikrivaju slabašnu priču koja se nalazi ispod - barem do smiješnog finala i iritantne postavke nastavka koji bi mogao slijediti.

The Pope's Exorcist nije posebno zastrašujući ili uzbudljiv, ali uspijeva osvojiti zvjezdanu moć, zahvaljujući velikodušno ludoj izvedbi Crowea, pljoske, skutera i svega ostalog.

Film je dostupan u Cineplexx i CineStar kinima