Kraj ludovanja

Raskalašeni sin bogatog sultana konačno se skrasio: Ženi se princ Abdul od Bruneja

Princ Abdul Mateen od Bruneja ženi se početkom iduće godine. Sin sultana Hassanala Bolkiaha slovio je za vječnog i najpoželjnijeg neženju, ali ipak se odlučio skrasiti.

Živio je razuzdano i raskalašeno, ali takvom stilu života na put je stala njegova prijateljica iz djetinjstva, koju će oženiti u januaru 2024. godine.

Njegova izabranica je Anisha Rosnah binti Adam, unuka jednog od savjetnika sultana od Bruneja. Vlasnica je kompanije za proizvodnju svile, a posjeduje i turističku agenciju.

Slavlje će trajati deset dana

Za njihovu vezu zna se već neko vrijeme jer se pojavljivala s njim na vjenčanjima njegovih sestara. Kraljevska svadba trajat će deset dana. Vijest o zarukama objavio je sultan i napomenuo da će slavlje trajati od 7. do 16. januara 2024. Abdul na svojim profilima nema fotografije s budućom mladenkom.

Abdul Mateen rođen je u augustu 1991. godine. Na društvenim mrežama često objavljuje izazovne fotografije na kojima pozira bez majice. Završio je međunarodnu politiku na King's Collegeu u Londonu, a u vojnim snagama je pilot helikoptera.

Aktivan je i sportaš. Igra polo u reprezentaciji Bruneja, a bavi se i skijanjem, ronjenjem, golfom…

Deseto je dijete sultana Hassanala Bolkiaha i peti u redu za nasljedstvo.