Sport

Raspadaju se: Barcelona ima ogroman problem zbog kojeg Aguero, Depay i Messi ne mogu igrati za klub

Godinama je Barcelona davala svojim zvijezdama najveće plate u svijetu fudbala, ali takva praksa sada im je došla na naplatu.

Pandemija i prateća finansijska kriza teško su pogodile klub koji je sada u velikim problemima. Kako piše Goal.com, Barcelona je prekoračila La Ligin limit koji se podnosi na plate igrača i sada ne mogu registrirati nova pojačanja među kojima su Sergio Aguero, Memphis Depay i Eric Garcia sve dok ne prodaju nekoliko igrača.

Lionel Messi je također od 30. juna slobodan igrač, međutim ako postignu dogovor o njegovom ostanku morat će prije registracije napraviti mjesta u budžetu kako ne bi prekoračili limit.

Zbog cjelokupne situacija brojni su se igrači našli na izlaznim vratima kluba. Među njima su Junior Firpo, Francisco Trincao, Miralem Pjanić, Samuel Umtiti, Philippe Coutinho i drugi.

Nakon što su u završnici prošle sezone ispali uz utrke za naslov prvaka pred Ronaldom Koemanom i društvom izazovna je sezona. Ne budu li rezultati pratili ambicije kluba jasno je da će Barca potražiti novo rješenje na klupi.