Politika

Riječi Balaševićeve kćerke kidaju dušu: Volim te tata, vidimo se…

Jovana Balašević, kćerka preminulog kantautora Đorđa Balaševića, oglasila se na društvenim mrežama potresnom porukom. Ona se riječima koje kidaju dušu oprostila od oca koji je jučer izgubio bitku sa koronavirusom u 67. godini.

"'Mislio sam da ću večeras moći da se iskradem. Kakav divan dan! Svako lice koje vidim je jedno sjećanje. Možda sjećanje nije savršeno. Ponekad imam uspone i padove. Ali svi smo zajedno, a večeras ste moji. Prekršiću običaj i reći ću šta sam poželio dok sam gasio svijeću: Da vam život bude srećan kao što je moj bio. Da se jednog jutra probudite i kažete: NIŠTA VIŠE NE ŽELIM. 67 godina. Zar nisu prošle u trenu?' Volim te tata, podario si mi naljepši mogući život, vidimo se u dvorištu", napisala je Jovana, uz porodični snimak, a na kojem je Đorđe Balašević sa unukama.

Balašević je prije četiri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Imao je covid-19 i bio je u lošem stanju. Ljekari su poduzeli sve mjere liječenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Jučer popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usljed ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

Ljekari su dva i po sata pokušavali da ga vrate u život. Nažalost, bezuspješno. Višesatni napori ljekara KCV, nažalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo jučer, tri mjeseca prije 68. rođendana.