Svijet

Rusija predstavlja novi projektil. Leti brzinom od 1.000 km/h

Ruski državni proizvođač oružja KTRV najavio je da će u okviru međunarodnog foruma Vojska-2022 prvi put predstaviti avionsku krstareću raketu Kh-69.

“Što se tiče novih proizvoda, na forumu Vojska-2022 prvi put ćemo pokazati višenamjensku niskoprofilnu visokopreciznu krstareću raketu Kh-69”, objavila je korporacija.

Projektil Kh-69 je dizajniran za uništavanje širokog spektra stacionarnih zemaljskih ciljeva s koordinatama koje su poznate prije lansiranja, uključujući one bez radarskog, infracrvenog i optičkog kontrasta u odnosu na okolinu.

“Opremljen je kombiniranim sistemom navigacije i automatskog upravljanja. Maksimalni domet je do 290 kilometara, s brzina od 700 do 1000 km/h, ovisno o konfiguraciji.

Masa bojeve glave je od 300 do 310 kilograma. Može se postaviti i na vanjske ovjese i u unutarnje spremnike za oružje”, objavila je korporacija, prenosi Inde-.hr.

Međunarodni vojni forum Vojska-2022 će se održati od 15. do 21. avgusta u izložbenom centru Patriot u blizini Moskve. Događaj organizira rusko ministarstvo odbrane.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare