nogometna zvijezda

Salveta iz restorana koju krasi Messijev potpis prodata na aukciji. Evo o kojoj cifri je riječ

Salveta na kojoj je Lionel Messi 2000. potpisao pristanak za dolazak u FC Barcelonu prodana je za 760.000 funti (oko 888.000 eura), objavila je u petak britanska aukcijska kuća Bonhams.

Bonhams je isprva očekivao da će prodajna cijena biti u rasponu od 300.000 do 500.000 funti. Internetska aukcija trajala je od 8. do 17. maja.

"Salveta je promijenila sudbinu i kluba i samog Messija, koji je postao jedan od najvećih igrača svih vremena", objavili su iz Bonhamsa.

Ovu nogometnu memorabiliju pažljivo je u sefu čuvao Horacio Gadjoli, Messijev zastupnik u to vrijeme.

Salveta ne nosi samo Messijev potpis, već i potpise Karlesa Režaža, tadašnjeg sportskog direktora Barcelone, te Hosefa Marije Minguele, lovca na talente koji je prepoznao Mesijev potencijal.

Salveta, koja je potpisana tokom ručka u La Reial Societat de Tenis Pompeia na Montjuicu, sadrži pismenu obavezu Režaža.

"U Barceloni, 14. decembra 2000., u prisutnosti gospode Minguelje i Horacia, Karles Režaž, sportski direktor FC Barcelone, ovime pristaje, pod svojom odgovornošću i bez obzira na bilo kakva suprotna mišljenja, potpisati ugovor s igračem Lionelom Messijem, pod uvjetom da se pridržavamo dogovorenih iznosa", napisano je na salveti.