Region

Sandžak od Vučića očekuje izvinjenje: “Ima li smisla da bilo koje dijete druge nacionalnosti glasno pjeva, čita i da se moli za ovo?”

Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka oštro je reagovao na “nametanje srpske nacionalne himne” djeci bošnjačke nacionalnosti.

Ugljanin je rekao kako je ovo “najgrublji cilj pokušaja asimilacije u cilju promjene identiteta” te kako očekuje da se predsjednik Srbije Aleksandr Vučić i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izvine prosvjetnim radnicima kojima su prijetili, kao i djeci i njihovim roditeljima.

“Šta treba djeca bošnjačke nacionalnosti da pjevaju, da ne bih sada govorio dijelove himne. Ima čitav tekst, neka prvo pročitaju ministar prosvjete i predsjednik Srbije, pa neka vide ima li smisla da bilo koje dijete druge nacionalnosti glasno pjeva, čita i da se moli za ovo”, naveo je Ugljanin te dodao.

“Manifest velikosrpske militantne politike, koja isključuje sve druge narode u ovoj zemlji, što čine preko 20 posto stanovništva ove zemlje i koja je direktni inspirator zločina genocida nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i djelimično u Sandžaku”,prenosi Beta.

Ugljanin je rekao kako izjave Vučića i Ružića predstavljaju zlonamjernu zloupotrebu državničke funkcije, te da su to “neprimjerene izjave u službi direktnog zastrašivanja bošnjačke djece i prosvjetnih radnika u Sandžaku”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare