Vijesti

Saradnja Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Instituta za javno zdravlje Crne Gore

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Siniša Skočibušić ugostio je direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igora Galića.

Skočibušić je predstavio gostu djelatnosti i organizacijsku strukturu Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, a Galić je upoznao domaćina o povijesti, aktivnostima i projektima Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Iskazali su obostrani interes za suradnju u budućnosti te najavili potpisivanje memoranduma o saradnji koji će definirati područja i oblike saradnje dvije institucije, poglavito na međunarodnim projektima i programima, a sve s ciljem ostvarivanja zajedničke misije – očuvanja i unapređenja zdravlja stanovništva.

Skočibušić je pozvao Galića na proslavu 100 godina institucionalnog javnog zdravstva u Bosni i Hercegovini koju će Zavod upriličiti u oktobru ove godine.

Institut za javno zdravlje Crne Gore proslavio je 100 godina javnog zdravstva u Crnog Gori u junu 2022. godine, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.