Sport

Sarajevo bolje od Željezničara u najvećem derbiju bh. fudbala

U najvećem derbiju bh. fudbala FK Sarajevo je golovima Ahmetovića i Bodula savladalo Željezničar sa 2:0.

Na solidno popunjenom Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo je bilo bolji rival i zasluženo nosi bodove.

Sarajevo je imalo terensku inicijativu veći dio utakmice, a poslije pola sata igre bordo klub je došao u prednost. Ramić je uputio sjajnu loptu za Oremuša na desnoj strani, a on je u petercu pronašao Ahmetovića, koji je pogodio za 1:0.

Nakon pogotka Koševo je “eksplodiralo”, a zbog velike bakljade navijača domaćeg kluba utakmica je bila kratko i prekinuta.

Najljepši trenutak na utakmici viđen je u 57. minuti, kada je na 2:0, što će se kasnije ispostaviti i kao konačan rezultat, povisio sjajno izvedenim slobodnim udarcem Bodul.

PROČITAJTE  Cirkus u BiH: Gosti došli na utakmicu pa poljubili vrata

Desetak minuta prije kraja utakmice došlo je do naguravanja igrača oba tima, a nakon toga žute kartone dobili su Varešanović, Bagarić i Blažević.

FK SARAJEVO: Dizdarević, Pidro (od 73′ Kurdić), Oremuš, Dupovac, Šabanović, Trako, Ramić, Kapić (od 66′ Đokanović), Kobiljar (od 66′ Varešanović), Bodul (od 78′ Bagarić), Ahmetović (od 78′ Palić).

FK ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Vrhovac, Kosorić, Blažević, Bojo (od 59′ Bekrić), Mekić (od 61′ Beća), Crnčević (od 61′ Hajdarević), Subašić (od 59′ Zdunić), Mujezinović (od 92′ Jaganjac), Juričić.Povezani postovi: