Politika

Sattler o Dodikovim novim najavama: To ne dolazi u obzir. Krajnje vrijeme je za razgovor

Johann Sattler, šef delegacije Evropske unije u BiH za medije je danas govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Naime, on se ovom prilikom osvrnuo i posljednje izajve Milorada Dodika o povlačenju saglasnosti na rad Oružanih snaga BiH, VSTV-a i drugih državnih institucija.

Kazao je kako se političari u BiH moraju posvetiti pitanjima reformi, a da priče o bilo kakvom povlačenju nadležnosti, kojima se svjedoči prethodnih dana ne dolaze u obzir.

“Mislim da je kranje vrijeme da se ponovo vrati za sto i započne razgovore o temama koje su od suštinskog interesa. Za tango je potrebno dvoje, a u ovoj zemlji je više strana i pozivam ih da se vrate i posvete svojim zadacima”, rekao je Sattler.

Također, podsjetio je na posjetu predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, te dodao kako smatra da niko od građana nije zainteresovan za vještački izazvane blokade koje blokiraju rad institucija.

“Moram naglasiti da je 6. oktobar vrlo važan datum za BiH s obzirom na to da će se šefovi članica EU sastati s liderima zemalja Zapadnog Balkana. Tada je planirano održavanje samita između 27 zemalja članica EU, gdje će biti prisutni svi šefovi država, kao i predstavnici zemalja Zapadnog Balkana. Ono što je važno za BiH je da dođe spremna i pripravna s pozitivnim porukama imajući u vidu da je podnijela zahtjev za članstvo u EU”,kazao je on.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare