Politika

SDA: Izbori moraju biti održani. Prijetnje Dodikove pokazuju njegov strah od izborne volje nezadovoljnih građana

U svom zvaničnom saopćenju Stranka demokratske akcije osvrnula se na izjave Milorada Dodika o mogućem bojkotu Općih izbora 2022.godine.

U svom saopćenju su naveli da Dodikove prijetnje neće spriječiti održavanje izbora.

“Prijetnje Milorada Dodika da će spriječiti održavanje narednih Općih izbora pokazuju isključivo njegov strah od izborne volje nezadovoljnih građana u entitetu RS i sve izvjesnijeg gubitka vlasti.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini moraju biti održani u oktobru 2022. godine. Politička grupacija koja je dobila podršku tek jedne desetine ukupnog broja registrovanih birača ne može i neće ogromnoj većini građana uskratiti njihova demokratska prava”, naveli su iz SDA.

Između ostalog, naveli su da ukoliko SNSD ili bilo koja druga politička stranka ne želi učestvovati na Općim izborima, onda će to biti njihov izbor koji im niko ne može uskratiti.

“To sasvim sigurno neće spriječiti druge stranke da učestvuju na Općim izborima, a naročito neće spriječiti građane da koriste svoje osnovno političko pravo koje im je dato Dejtonskim mirovnim sporazumom, Izbornim zakonom BiH i nizom ostalih važećih propisa”, stoji u zaključku saopćenja SDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare