Politika

SDA-ovci Ramića proglasili zaslužnim građaninom Viteza. HDZ-ovac: Imali smo dilemu zbog izbora, ali kažu da nema smetnji

Općinsko vijeće Viteza usvojilo je danas Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja za 2022. godinu.

Vijećnici su većinom glasova podržali prijedlog po kojem će počasni građanin općine Vitez postati Edin Ramić, aktualni federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Čime je ministar zaslužio titulu počasnog građanina objasnio je Ivica Drmić, predsjednik Ocjenjivačkog suda za dodjelu javnih priznanja, koji je danas i prezentirao odabir.

“U radu Ocjenjivačkog suda sudjelovali su članovi HDZ-a BiH i SDA. Članovi SDA su predložili da ministra Ramića proglasimo za počasnog građanina. Kažu da je on obnavljao kuće i pravio asfalt na području općine Vitez. Ne znam šta je on uradio, ali su članovi SDA rekli da je zaslužan”, kazao je Drmić novinarima.

Članovi Ocjenjivačkog suda su, kaže Drmić, imali dilemu zbog koje su čak i prekinuli sjednicu.

“Imali smo dilemu mogu li ministri u izbornoj godini sudjelovati u natječajima za javna priznanja, pa smo i prekinuli sjednicu Ocjenjivačkog suda. Pitali smo pravnike u općini koji su nam kazali da nema smetnji da ministar Ramić bude proglašen počasnim građaninom”, dodao je Drmić.

Iz viteškog ogranka SDA nisu htjeli dalje komentirati ovu odluku. Predsjedavajući Općinskog vijeća Hidajet Sivro (SDA) nakon izjave za lokalni radio, odbio je razgovarati s ostalim novinarima pravdajući se nedostatkom vremena.

Plakete općine dobit će udruga “Volim Vitez”, BKD Preporod Vitez, harmonikaš Marko Plavčić, član HKD Napredak Vitez, te posthumno Hakija Đelilović.

Nagrade bi trebale biti uručene 28. aprila, na Dan općine Vitez.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare