Politika

SDA traži vanrednu sjednicu Vijeća ministara BiH zbog migrantske krize

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poziva Vijeće ministara BiH da sazove hitnu vanrednu sjednicu posvećenu migrantskoj krizi.

U saopćenju SDA navodi se da izjave dijela dužnosnika iz entiteta Republika Srpska da se ne može računati na državne organe kada je u pitanje migrantska kriza predstavlja licemjeran stav, jer predstavnici iz ovog entiteta trenutno drže Vijeće ministara BiH i Parlament BiH u blokadi, što je nedopustivo u ovakvoj situaciji.

„Predsjedništvo BiH donijelo je zaključak kojim je naložilo Vijeću ministara kao nadležnom organu da izradi sveobuhvatan plan za suočavanje sa migrantskom krizom, te Vijeće ministara BiH mora hitno da zasjeda na ovu temu“, saopćeno je.

PROČITAJTE  Kako je propao probni balon SDA o 'kompromisu sa HDZ-om'? Otišlo je toliko daleko da su morali i botove smirivati

Vijeće ministara BiH, navodi se u saopćenju, ima punu odgovornost da adekvatno reagira na situaciju na tursko-grčkoj granici, koja prijeti da se prelije i na teritoriju Bosne i Hercegovine i ugrozi sigurnost građana Bosne i Hercegovine.

„Pozivamo Vijeće ministara da razmotri i podrži mjere koje predlaže Ministarstvo sigurnosti BH. Također, pozivamo i sve ostale nivoe vlasti da se sa svojim kapacitetima stave na raspolaganje Vijeću ministara i Ministarstvu sigurnosti, kako bi se adekvatno odgovorilo na ovu krizu“, navodi se u saopćenju Stranke demokratske akcije.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare