prozvali odgovorne

Sindikat BHRT-a: Gospodo, dobro razmislite. Ukoliko nam ne povećate primanja prestajemo raditi

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva sve odgovorne na ozbiljnost i odgovornost prema uposlenicima Javnog servisa BiH.  

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u traži da se pronađe sistemsko rješenje i potpiše Ugovor kojim će se osigurati povećanje plate, toplog obroka, uplata doprinosa i poboljšanje uslova rada.

"Gospodo, dobro razmislite, u pitanju je egzistencija oko 800 uposlenih od kojih 60 posto prima plaću od 600 do 900 KM, što ne može biti ni za osnovne životne potrebe a vi to dobro znate.

Ta sredstva su socijala za režije i lijekove a ne za život dostojan čovjeka?! Ukoliko nam ne povećate primanja prestat ćemo raditi, imamo podršku naših kolega sindikalaca iz BiH i regije, Evropske i međunarodne federacije novinara i medijskih radnika", saopćeno je iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, uoči sastanka u Elektroprivedi BiH. 

Iz Sindikata su pozivali Tužilaštvo BiH i Finansijsku inspekciju neka provjere medijske navode o tome, ko višemilionska sredstva bh. građana zadržava za sebe ili ih rasipa i gdje su.

"Krajnje je vrijeme da otvorite i taj predmet i uđete u sva tri javna emitera u Bosni i Hercegovini", poručili su iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.