akcija

SIPA pretresa u Sarajevu: Nađeno više od 22 kilograma droge, uhapšena jedna osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva realizovali pretrese stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji.

"Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 22 kilograma opojne droge speed i određena količina opojne droge maruhuana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno krivično djelo.

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu usmenog naloga Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.