Svijet

Situacija je alarmantna: Britanska vojska pomaže bolnicama u Londonu

Oružane snage poslale su 200 svojih pripadnika u bolnice širom Londona kako bi pomogli zbog nedostatka medicinskog osoblja.

Ministarstvo odbrane će u sljedeće tri sedmice osigurati 40 medicinara iz oružanih snaga i 160 pripadnika za opće poslove.

Bolnice u Londonu teško su pogođene izostancima osoblja, jer su hiljade doktora i medicinskog osoblja zaraženi ili su u izolaciji kako se omikron varijanra počela širiti.

Ranije ove sedmice, premijer je rekao da se nada da bi se Engleska mogla “provući” bez daljnjih ograničenja tokom ovog vala pandemije.

Pritisak na londonske bolnice trenutno je veći nego prije mjesec dana, s 4.000 pacijenata u bolnici s Covidom u poređenju s 1.100 u decembru.

Direktorica Kraljevskog koledža medicinskih sestara za Englesku, Patricia Marquis, rekla je da raspoređivanje pokazuje da vlada ne može poreći da postoji “kadrovska kriza” u Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS), javlja BBC. 

Stope vakcine u glavnom gradu također su iza onih u Engleskoj kao cjelini, pri čemu je 69 posto primilo prvu dozu, 63 drugu, a 40 posto dopunsku dozu.

Ministar zdravstva Sajid Javid pozvao je ljude da se cijepe kako bi se smanjio pritisak na NHS, budući da je pozdravio podršku vojske.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare