Region

Škaljarac na Zrću ubijen iz Glocka. Ubica je policiji rekao tek jednu rečenicu, ali već je jasno kako će se braniti

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca trebao bi tokom dana biti ispitan u tužilaštvu zbog ubistva Gorana Vlaovića (38) na otoku Pagu. Policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog teškog ubistva iz članka 111. stavka 1 Kaznenog zakona Hrvatske koji kaže da će se onaj ko ubije drugoga na podmukao ili okrutan način kazniti kaznom od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora (do 50 godina).

Tanasković se u policiji u prisustvu svog branitelja, splitskog advokata Vinka Gulišije branio šutnjom i nije htio iznositi niti motive niti okolnosti zašto je ubio Vlaovića ispred noćnog kluba Noa na Zrću jučer oko 6 sati. Inače, Tanasković je smrtno ranio Vlaovića jednim hicem iz Glocka koji ipak nije imao prigušivač, ali je policija našla sredstvo izvršenja i čahuru. Veliku ulogu u osiguranju tragova na mjestu zločina imao je jedan zaštitar iz kluba, bivši policajac koji je ogradio mjesto zločina i čahuru metka do dolaska policije.

Kako piše Jutarnji, Tanasković je policiji jedino rekao da zna kako za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog “škaljarca” Milića Minje Šakovića. On je naime ubijen 17. juna u Budvi, a egzekutor mu je također prišao s leđa u jednom restoranu, ispalio mu nekoliko hitaca u glavu i pobjegao. Crnogorska policija našla je ubicin pištolj i torbicu, a egzekutor je također imao šiltericu. Tanasković je inspektorima zadarske policije rekao kako on nema veze s tim ubistvom i da je bio u Kragujevcu i vadio nove lične dokumente na dan kad se dogodilo ubistvo u Budvi.

Tanasković je otkrio i da je još kao maloljetnik bio u zatvoru, te da je ukupno odslužio pet godina zbog razbojništva, razbojnički krađa i imovinskih delikata. Inače, jedan od razloga zbog kojih nije bio sposoban iznositi odbranu je i to što navodno ima zdravstvenih problema mentalne naravi. Sasvim je izvjesno da će, ako je to slučaj, njegov branitelj predložiti tužiteljstvu pribavljanje medicinske dokumentacije kako bi se ustanovilo boluje li on od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu krivičnu odgovornost, odnosno kako bi se ustanovilo je li bio ubrojiv za vrijeme ubistva Vlaovića.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare