svi ga jedemo

Slavni chef Gordon Ramsey otkrio koje jelo nikada ne naručuje u restoranu

U nedavnom intervjuu za Town & Country, Gordon Ramsay je izrazio zabrinutost da restorani ponekad recikliraju stare namirnice i predstavljaju ih kao današnje specijalitete. Njegov prijedlog je da gosti postavljaju pitanja o supi dana, istražujući što je bila jučerašnja "soup du jour" prije nego što naruče današnji specijalitet. Ramsay upućuje na mogućnost da to bude supa koja nije svježa ili sezonska.

Osim toga, Ramsay dijeli kako često konsultira konobare kada naručuje u novim restoranima. Smatra da konobari imaju dragocjen uvid jer često kušaju veći dio jelovnika i mogu podijeliti informacije o posebnostima koje je kuhar dodao ili preferencijama lokalnog stanovništva.

Interesantno, ovaj intervju s Ramsayem označava njegov povratak u vijesti nakon nedavne internetske šale na njegov račun. Internet je bio nemilosrdan nakon što je Ramsay podijelio navodno inspirativne savjete koje je dobio od svog punca, Chrisa Hutchesona, dok je pričao o skupljanju novca za svoj prvi stan s partnericom Tanom.