Vijesti

Slučaj “Dženan Memić”: Završen glavni pretres pred Vrhovnim sudom, presuda u ponedjeljak. Feraget: Ovo je vrisak do neba

Pred Vrhovnim sudom Federacije BiH danas je završen glavni pretres u slučaju “Dženan Memić”. Presuda će biti izrečena u utorak, 27.jula.

Kako su nakon održanog pretresa u izjavi za medije advokat Ifet Feraget i otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić su kazali da su saslušani vještaci sudske medicine dr. Hamza Žujo i dr. Željko Karan.

Nakon njihovog svjedočenja, tužilac Vlado Mišković i advokati optuženih Ljube i Bekrije Seferovića i oštećenog Muriza Memića, Rusmir Karkin i Ifet Feraget, iznijeli su završne riječi.

-Mislim da je nakon 5 godina okončana agonija, doktor Karan i Žujo rekli su šta su rekli, postupak ide dalje. Očekujem da Seferovići budu oslobođeni jer se saobraćajna nesreća nije ni dogodila. Žao mi je što nisam rekao da mi je Mišković nudio opkladu, kazao je Memić nakon glavnog pretresa.

Ifet Feraget u izjavi za medije kazao je da prije pet godina Murizu Memiću da će se presuda desiti u utorak u 13 sati.

“Mislim da bi ovo trebalo snimiti i ponoviti šta ne treba raditi. Nalazi vještaka su potvrdili ono što govorimo od početka. Dženan nije stradao u nesreći, jer nesreće nije bilo. Ovo je vrisak do neba. Ovo je koštalo milione maraka. Ovo je veliki poraz za državu i pravosuđe. Mi znamo kakva će presuda biti. Bit će oslobađujuća presuda”, kazao je Feraget.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare